Jaarcongres JGZ 2011

Jaarcongres JGZ 2011

Vanaf het begin is deCongresbalie betrokken bij de organisatie van het Jaarcongres voor de Jeugdgezondheidszorg, na eerder ook voor de Taskforce JGZ en het Platform JGZ congressen voor de jeugdzorg te hebben georganiseerd. In de afgelopen jaren is met het Centrum Jeugdgezondheid / RIVM hard gewerkt aan het ‘merk’ JGZ Jaarcongres. En met succes! Het aantal standhouders en deelnemers is nog steeds groeiende en het congres wordt hogelijk gewaardeerd.

Op 15 december 2011 organiseerden wij voor de 6e maal het jaarcongres voor de JGZ op de vertrouwde locatie (ReeHorst te Ede). Dit jaar met een afwisselend programma met boeiende sprekers als Klasien Horstman en Patricia Bos (die bij een enkeling de emotie hoog wist te brengen), alsmede DG Paul Huijts die Marlies Veldhuijzen van Zanten-Hyllner verving. Ook dit jaar weer veel interactieve workshops waarin onder meer het thema als social media niet werd vergeten, 14 posterpresentaties en een grote informatiemarkt. Nieuwe standhouders waren onder meer Koninklijke Van Gorcum, Scholten Medische Groep, Pro Education, Friso en Nutricia, naast vertrouwde partijen als RIVM, NCJ, NJI, NSPOH, ZonMw, GGD Nederland e.v.a.

Nieuw dit jaar was ook de congres app, waarop het programma was terug te vinden, maar ook informatie over de workshops (inhoud, tijd, plaats) en de standhouders. Er werd druk getwitterd en de tweets waren zowel zichtbaar in de app, als op het scherm in de plenaire zaal; leuk om te zien hoe ingeburgerd dat twitteren al is!

De afsluiting werd dit jaar verzorgd door Jetty Mathurin; als 'ervaringsdeskundige' wist zij de zaal een spiegel voor te houden en ze had de lachers op haar hand!

Er werd nog lang nageborreld en getafeld....