Zelfbeeld is hoe iemand over zichzelf denkt. Vaak is dat onbewust. Het zelfbeeld bepaalt je handelen. Wie zichzelf dom vindt, begint niet gemakkelijk aan een opleiding. Wie zichzelf lelijk vindt, zal zich op de achtergrond houden en zich onopvallend kleden. Een zelfbeeld ontstaat door wat je hebt meegemaakt en wat anderen over je zeggen. Na een tijd draait het om: je zelfbeeld bepaalt steeds meer wat je meemaakt en hoe je dat beleeft.

Positieve en negatieve ervaringen vormen jouw zelfbeeld. Als je vroeger nooit werd uitgenodigd voor feestjes, denk je misschien dat je saai of onbelangrijk bent. De actieve inmenging van ouders ten aanzien van het mediagedrag van hun kinderen, zoals praten over beelden op televisie, internet of in games blijkt een positief effect te hebben. Zeker wanneer ze daarbij informatie, uitleg en een mening geven. Ook op school.

De voorlichting online gedrag & zelfbeeld op school wordt verzorgd door Joyce, die zelf veel ervaring met social media heeft.

Programma

1: Bewustwording van je eigen online gedrag

2: Leren wat realistisch is en wat niet

3: Signaleren van online problemen in de klas

4: Waar is hulp en waar kan ik terecht?

5: Je bent goed genoeg

Wilt u dat wij u de informatie toesturen? Laat ons dat dan weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sociale relaties bouwen, vertrouwen bouwen, ... gaat langzaam. Ontwikkel sociale vaardigheden. Er zijn risico's voor de toekomst als we als puber 'verslaafd raken' aan onze mobiel.