Experts meeting Clinical based experience voedings- of eetstoornis in combinatie met autisme
Een gezamenlijk initiatief van de Parnassia Groep en Buro PUUR

De Parnassia Groep en Buro PUUR organiseren een bijeenkomst voor hoogspecialistische zorgprofessionals gericht op de co morbiditeit voedings- of eetstoornis met autisme.

Eerstvolgende data:

donderdag 12 december 2019 te Rotterdam (alleen middag)

woensdag 11 maart 2020 te Rotterdam (hele dag)


Doel
De doelgroep leren welke behandeling toe te passen bij de combinatie voedingsstoornis en autisme danwel eetstoornis en autisme. Clinical based experience.

Voor deelnemers die op 1 van de drie gebieden zichzelf extra willen bijspijkeren is er in de ochtend een ‘carrousel’ met drie thema’s waaruit deelnemers kunnen kiezen. Dit onderdeel van de training is alleen op de 11de maart van toepassing. Voor 12 december is er geen ochtendprogramma beschikbaar.

Voor wie?
Hoogspecialistische zorgprofessionals, zoals behandelaren, kinderartsen, revalidatieartsen, psychologen, die met patiënten (alle leeftijden) werken waarbij sprake kan zijn van de combinatie voedingsstoornis en autisme danwel eetstoornis en autisme.

Inhoud
Het programma op 12 december start om 12.30 en duurt tot 17.00 uur. Sprekers worden binnenkort op deze internetpagina bekend gemaakt. Aan bod komen onderwerpen zoals diagnose, co morbiditeit: de verschillende combinaties, behandelplan bij beginnende, acute en chronische vorm, casuïstiek, huidige stand van zaken onderzoek.

Programma

12.00 uur Inloop en ontvangst. Ook een moment om informeel met elkaar kennis te maken.

13.00 uur Opening door Patricia Bos & Sebastian Cardona.

13.30 uur 'Literatuur: huidige stand van zaken combinatie voedings- of eetstoornis met autisme’, Sabrina Schröder, promovenda bij Eetstoornissen Rintveld en Nicole Blom inhoudelijk leidinggevende van Eetstoornissen Rintveld en klinisch psycholoog i.o.

14.00 uur ‘Diagnose en behandeling bij voedingsstoornissen in combinatie met autisme’, Sebastian Cardona Cano, FACT-Psychiater en Zorgmanager Klinieken Jeugd, Rijnmond Youz| Psyq Eetstoornissen Den Haag.

14.30 uur ‘Diagnose en behandeling bij eetstoornissen en autisme’, Jolanda Wielemaker, GZ-psycholoog i.o. tot Klinisch Psycholoog Emergis.

15.00 uur Uitwisselen van expertise en lastigheden in de diagnostiek en behandeling van cliënten met ASS en een voeding of eetstoornis, zo mogelijk komen tot een gezamenlijke visie. Clinical based experience. Bespreking basisdocument ten behoeve van Factsheet. Onder leiding van Sebastian Cardona Cano.

16.30 uur Toelichting hand-out van presentaties en samenvatting van deze bijeenkomst, waarna afsluiting door Patricia Bos.

Werkmaterialen
Alle deelnemers ontvangen een naslagwerk per mail.

Vergoeding
De vergoeding voor de bijeenkomst op 12 december bedraagt 50 euro.
De vergoeding voor de bijeenkomst op 11 maart bedraagt 95 euro.

Accreditatie? Voor de training van 12 december is geen accreditatie aangevraagd.

Informatie
Wilt u informatie of heeft u vragen stuurt u dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Direct inschrijven
Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Minimaal 2 weken voorafgaand aan de trainingsdatum ontvangt u per mail de welkomstbrief met meer details en de factuur.

Ons team ontmoet u graag op een van onze trainingen.