Blog 1: Over mij

 Ik ben op het moment dat ik deze blog schrijf 26 jaar jong. Ik heb meer dan 15 jaar lang in een hel geleefd, maar ik heb het van de dood gewonnen. Ik heb meer dan zes jaar anorexia nervosa gehad en ben in veel ziekenhuizen en klinieken ervoor behandeld. Waarom? Ik werd niet geaccepteerd om wie ik was, om wie ik WILDE zijn. Ik heb tien jaar lang zware pesterijen moeten verduren en uiteindelijk heeft me dat opgebroken.

 

Toen ik uit de laatste kliniek kwam op mijn 20e verjaardag, heb ik nog vier jaar lang gevochten tegen depressies omdat er een taboe heerste om erover te praten wat ik had meegemaakt. Ik werd gebrandmerkt, niet letterlijk natuurlijk maar figuurlijk. Ik was de 'zieke', de 'mentaal gestoorde', ik was 'Anorexia Nervosa'. Mensen ontweken mij op straat of vroegen over geïnteresseerd hoe het nu met me ging toen ik weer terug bij mijn ouders was. Dit was de doorslag wat me heeft doen besluiten om ver weg van mijn ouders te gaan wonen. Daarnaast werd ik gedrogeerd door medicatie, ik bleef een schim van wie ik werkelijk was.

Maar ik heb het gered. Het ging met vallen en opstaan, heftige pieken en dalen, maar mijn wilskracht hield me overeind. Ik wilde mijn dromen verwezenlijken en ben hierdoor weer terug in het leven gestapt. Ik heb nu drie opleidingen afgerond, heb een leuk baantje en ik woon samen met mijn vriend. Ik geniet weer van het leven met volle teugen. Elke avond als ik naar bed ga, heb ik weer een morgen! Ik ben van de hel naar de hemel gegaan.