Blog: December

December hoort dan ook de leukste maand van het jaar te zijn. Een maand waarbij iedereen samen komt, samen feest viert, samen erop uit trekt of samen avonden thuis doorbrengt met een kop warme chocolademelk (of glühwein voor de 18+).

Juist omdat december door velen ook als een leuke maand wordt beschouwd, hangt er wel een soort druk op deze maand. De druk om deze feesten daadwerkelijk leuk en gezellig te maken, ligt dan ook vrij hoog. Dit terwijl niet iedereen altijd in de mogelijkheid is om leuk en gezellig met elkaar feest te vieren en/of samen te zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gezinnen waarbij ouders gaan scheiden, mensen die in deze maand hun dierbaren verliezen, mensen waarbij thuis veel ruzie heerst of mensen met een fysieke en/of psychische ziekte.

Ook voor mensen met een eetstoornis kan deze maand als lastig worden ervaren. Overal waar je komt, wordt je geconfronteerd met allerlei soorten voedsel. Voedsel dat iemand met een eetstoornis misschien wel wil eten, maar niet durft te eten. Maar juist voor mensen met een eetstoornis kan deze maand ook extra fijn zijn. Gezien worden, samen zijn en verhalen uitwisselen over vroeger. De feestmaand gaat niet alleen maar over eten, maar over samen tijd door brengen, ongeacht of je lekker in je vel zit of niet. Geniet van de mooie dingen om je heen en probeer de focus zo min mogelijk te leggen op het eten. Want ook dan, kan iemand met een eetstoornis de decembermaand als ontzettend fijn ervaren.