Ouders: tips

Als vader, moeder, vriend, vriendin, broer of zus is het nog niet zo makkelijk om te weten wat te doen als iemand waar je van houdt een eetstoornis heeft. Toch kun je zeker dingen doen. Buro PUUR wil graag een aantal tips aanreiken.

Neem contact op met een organisatie die gespecialiseerd is om jou te helpen. Je kunt deelnemen aan ouder/partneravonden, maar ook bij gespecialiseerde instellingen om een gesprek vragen. Buro PUUR heeft een zoekmachine beschikbaar gesteld, waarbij je kunt zoeken op plaats en soort instelling. Bij deze organisaties leer je:

  • Dat je niet de enige bent. Er zijn veel te veel mensen in Nederland die een eetstoornis hebben, maar daardoor ook heel veel mensen eromheen die er onder lijden.
  • Leer van anderen. Wat werkt bij hen en wat past bij jou.
  • Zorg vooral goed voor jezelf. Een eetstoornis kan in de directe omgeving veel energie vragen. Om dan toch je eigen grenzen te bewaken, is niet altijd even makkelijk. Op de lange termijn pluk je daar wel de vruchten van.
  • Leren wat te doen als je kind een eetstoornis ontkent.

Buro PUUR heeft op basis van gesprekken met ouders en met behulp van studenten de volgende handleidingen samengesteld, die wellicht meer inzicht bieden. Klik voor de gratis digitale versie:

Doordat onze focus ligt op de onderwijs- en zorgsector, we geen vrijwilligersorganisatie zijn en er andere organisaties zijn die zich speciaal op jullie richten, bieden we alleen op basis van vergoeding gesprekken met ouders.