Elke dag komen er honderden apps bij in alle soorten en maten. Ouders, leerkrachten en andere opvoeders willen het beste voor kinderen, maar hoe vind je dat binnen deze overdaad? Daarvoor is Cinekid AppLab ontwikkeld, een selectie van apps die door Cinekid onafhankelijk beoordeeld zijn en aanbevolen, als hulpmiddel om mooie, creatieve, artistieke, veilige en kwalitatieve apps te vinden voor kinderen.

Cinekid AppLab is een app waarmee je per leeftijd van het kind heel precies kunt zoeken op geschiktheid bij verschillende categorieën en thema’s. Daarnaast kun je van de geselecteerde apps filmpjes bekijken en recensies lezen die door Cinekid geschreven zijn. Cinekid staat voor een evenwichtige ontwikkeling van het kind. De apps die in AppLab opgenomen worden, zijn allemaal op hun eigen manier verbonden aan een bepaald ontwikkelingsgebied van opgroeiende kinderen. Het doel: kinderen toegang geven tot kwalitatieve en artistieke apps ter versterking van hun creatieve, sociale, emotionele, fysieke en cognitieve ontwikkeling.

In totaal zijn er tien categorieën geformuleerd en in de recensies van de apps komt deze relatie ook duidelijk naar voren. Zo weet je precies welke kanten van het kind gestimuleerd worden als je een app hebt uitgekozen. Cinekid beoordeelt jaarlijks honderden apps, alleen de beste apps worden opgenomen in AppLab.
De inhoud van AppLab ligt niet vast, elke maand komen er weer nieuwe, door Cinekid geselecteerde apps bij.