Horizongroep


De horizon is de plaats waar in de verte Hemel en Aarde samen lijken te komen. Deze plaats is altijd zichtbaar en blijft tegelijkertijd onbereikbaar. Mensen worden geboren en gaan, een ieder op zijn of haar manier en op zijn of haar tijd, over naar een andere dimensie. Zij blijven voelbaar aanwezig…Het Leontienhuis biedt groepsgesprekken aan voor ouders die hun kind hebben verloren aan de gevolgen van een eetstoornis. Doel hiervan is het bieden van steun, erkenning en herkenning door het delen van ervaringen met lotgenoten. De Horizongroep kan in het rouwproces een belangrijke ondersteuning zijn.


De bijeenkomsten worden begeleid door Marian Gelijns en Hans Bloks. Marian Gelijns is psychodynamisch therapeut en ervaringsdeskundige moeder. Haar dochter is overleden aan de gevolgen van anorexia. Hans Bloks is klinisch psycholoog met ruime ervaring en expertise in de behandeling van eetstoornissen.


Heeft u interesse of wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bij voldoende belangstelling zal een nieuwe groep voor de zomervakantie van 2019 starten.


Via de website van patiëntenvereniging WEET is een brochure te downloaden met de titel: Steun voor ouders en naasten bij het verlies van een kind ten gevolge van een eetstoornis (https://weet.info/images/HandreikingJekinddooreeneetstoornisverliezen.pdf).

Stichting Leontienhuis
Zuidplasweg 13
2761 JK Zevenhuizen
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
tel. 0180-444665