Saori Boot
ervaringwerker
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ik ben Saori Boot en ik ben werkzaam als Ervaringsdeskundige bij Buro Puur. Vanuit mijn oprechte betrokkenheid wil ik naast je staan en met mijn holistische kijk ondersteuning bieden in het aangaan van jouw herstelproces. Ik heb deze persoonlijke ondersteuning zelf gemist tijdens, maar ook zeker na afloop, van mijn eigen (poliklinische) behandeling bij een GGZ-instelling. 

Ik ontwikkelde boulimia die tot uiting kwam rond mijn 15de en het kwam met pieken terug rond mijn 23ste en 31ste levensjaar. De oorsprong van mijn eetstoornis lag in de gespannen situatie die ik als KOPP-kind thuis heb ervaren. Ik wist niet hoe ik kon uitreiken en om hulp moest vragen. Mijn eetstoornis was een symptoom, een uiting van mijn onvermogen om met de situatie om te gaan en een onbewuste schreeuw om hulp. Doordat ik mij aanpaste aan mijn omgeving, een negatief zelfbeeld had ontwikkeld en mijn sensitiviteit onderdrukte, raakte ik steeds verder verwijderd van mijzelf. Door het toelaten van de oude pijn en de inzichten die ik gaandeweg heb verkregen door persoonlijke ontwikkeling en het leven zelf kan ik zeggen dat ik sinds 2010 hersteld ben van mijn eetstoornis. 

Door mijn verdiepende opleidingen, waaronder ’systemisch werken’, is mijn grootste motivatie en uitgangspunt bovendien: 'als je stenen op de weg laat liggen, struikelen je kinderen erover'. Voor mijn prachtige dochter wil ik de weg zo vrij mogelijk maken, opdat zij haar eigen pad kan bewandelen. Met mijn sensitiviteit, empathie en doorzettingsvermogen wil ik een bijdrage leveren aan jouw persoonlijke reis naar een duurzaam herstel.