Kirsten1 500Kirsten Timmermans

Kirsten groeide op in een onveilige thuissituatie waardoor zij op jonge leeftijd al een ongezonde relatie met eten ontwikkelde en wat vervolgens uitgroeide in een eetstoornis. Maar dit heeft haar altijd gemotiveerd om anderen te helpen. Als forensisch orthopedagoog en ervaringsdeskundige heeft Kirsten een duidelijke boodschap die ze wilt meegeven aan jongeren. ‘We maken allemaal moeilijke situaties mee in ons leven, van gescheiden ouders tot (het gevoel te hebben te) moeten presteren op het sportveld.

Tegenwoordig ligt de druk om te moeten presteren ontzettend hoog en staan we 24/7 aan door de prikkels de we dagelijks tot ons kunnen nemen. Hierdoor ontstaan ook steeds meer op jongere leeftijd ongezonde manieren om, om te gaan met druk, stress en moeilijke situaties. Met mijn ervaring wil ik de jongeren meegeven dat het oké is om hulp te vragen, bij wie je dat ook wilt doen (ouders, vrienden, professionals..). Mijn voorlichting sluit ik altijd af met de krachtzin: Samen staan we sterk! Had ik maar eerder geweten dat hulp zoeken de sleutel tot succes is bij eetstoornisherstel. En deze boodschap geef ik dan ook graag door.

En om met Buro PUUR nog meer mensen te kunnen helpen die dagelijkse worstelen met de strijd tegen eten zet ik mijn expertise als Business Process Consultant in om de processen binnen Buro PUUR in kaart te brengen en te optimaliseren. Zodat er nog vele mensen meer geholpen kunnen worden. Ik ben trots dat ik mijn steentje hieraan kan bijdragen!’