Hulpverleners bij eetstoornissen

Er bestaat niet 1 hulpverlener die voor iedereen werkt. Hulp op maat zou het allermooiste zijn. Belangrijk is vooraf te onderzoeken welke hulp in welke situatie voor welke persoon geschikt is. Goede voorbereiding is cruciaal.

Raadpleeg ook andere sites voor het vinden van hulpverleners:

        Stichting Kiem - Kiezen in de GGZ - NAE - Zorgkaart Nederland - Proud2Bme - Zorgwijzer 

Let op: de vergoeding voor hulp via een vrijgevestigde praktijk wordt vaak wel vergoed, mits de betrokken professionals voldoende erkende opleidingen hebben.

Een diëtist is bevoegd om iemand met een eetstoornis te helpen. Vaak is er meer nodig dan alleen het verbeteren van het eetgedrag.

De ervaringsdeskundige coach wordt meestal niet vergoed. Soms is het mogelijk om via een PGB wel de inzet van een ervaringsdeskundige te realiseren. De ervaringsdeskundige die bijvoorbeeld thuis ondersteunt wordt naast de behandelaar ingezet.

Let op: de zorgstandaard eetstoornissen adviseert dat een hulpverlener minimaal 10 patiënten per jaar behandeld. De ervaren hulpverlener is erg belangrijk bij eetstoornissen.

Hulp toevoegen?

Met plezier voegen wij hulpverleners toe. Stuur een mail met details naar info@buropuur.nl, zodat wij jouw verbetering kunnen doorvoeren.

Wijzigingen melden?

Help ons deze database actueel te houden. Stuur ons een mail via info@buropuur.nl, zodat wij jouw verbetering kunnen doorvoeren.

Dank

Alleen op deze manier kunnen wij andere hulpvragers zo goed mogelijk van informatie voorzien!