1b GGZ - Gespecialiseerd in eetstoornissen

1b GGZ instellingen - Gespecialiseerd in eetstoornissen

Selecteer een contactpersoon:

Contactpersoon

U-center
Adres:
Julianastraat 23a
Epen
6285 AH
Telefoon:
0343 - 725 066
Download gegevens als: vCard

Overige gegevens

Overige gegevens:

Eetstoornissen

Een eetstoornis kenmerkt zich door dwangmatige omgang met voedsel en/of het gewicht. Dat kan betekenen dat u juist veel eet of juist te weinig. In beide gevallen speelt eten in uw gedachten een grote rol: u bent er de hele dag mee bezig. Wanneer zowel het eten als het gewicht onderdeel van de stoornis is, wordt vaak getracht omwille van het gewicht om volgens bepaalde regels te leven. Mensen met een eetstoornis maken bovendien vaak onderscheid tussen goed en fout eten, waarbij ze met fout eten refereren aan calorierijk voedsel.

De behandeling

In onze kliniek behandelen we eetstoornissen integraal. Of het nu om boulimia, Binge Eating Disorder of obesitas gaat. In behandeling staan drie elementen centraal: dieetmanagement, exposure en cognitieve herstructurering. Doel van het eerste element is dat u weer een normaal eetpatroon opbouwt. Exposure wil zeggen dat wij u blootstellen aan moeilijke eetsituaties, zodat u samen met de therapeut leert hierover controle te krijgen. Tot slot bekijken we welke belemmerende gedachten u heeft omtrent eten, uw zelfbeeld en uw lichaamsbeeld. Een eetstoornis heeft in veel gevallen te maken met een negatief zelfbeeld, zodoende besteden wij ook aandacht aan mogelijke onderliggende problematiek.

Symptomen

Eetstoornissen zijn in drie categorieën onder te verdelen: stoornissen waarbij mensen zichzelf uithongeren (anorexia), last hebben van vreetbuien die ze vervolgens compenseren door bijvoorbeeld te braken (boulimia) en stoornissen waarbij mensen vreetbuien hebben die ze niet compenseren (Binge Eating Disorder). Lees hier meer over de volgende eetstoornis symptomen.

Vergoeding

U-center heeft met de meeste verzekeraars contracten afgesloten. De vergoeding van de zorg is afhankelijk van uw polisvoorwaarden. U-center vraagt voor haar eetstoornis behandelingen een zelfstandige bijdrage aan de cliënten. Dit is een vergoeding voor de niet-zorggebonden faciliteiten. Omdat het bij deze voorzieningen niet gaat om direct zorg gerelateerde kosten zal uw zorgverzekeraar deze eigen bijdrage niet vergoeden. De zelfstandige bijdrage wordt bij aanmelding besproken tijdens het telefonisch contact met onze medewerker van het Communicatiecenter.