2d Andere deskundigen of meerdere disciplines in 1 huis

Selecteer een contactpersoon:

Contactpersoon

hss-coaching
Adres:
Parkweg 97
Voorburg
2271 AG
E-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon:
070-8903528
Download gegevens als: vCard

Overige gegevens

Overige gegevens:

Niet alle gewichtsproblemen worden veroorzaakt door een psychische aandoening en komen daarom in aanmerking voor zorg vanuit de AWBZ, zoals de coaching van Human Social Support. Clienten kunnen echter altijd besluiten de coaching zelf te bekostigen.

Patienten met een eetstoornis zijn geobsedeerd door voedsel, eten en hun gewicht. Vaak nemen hun klachten in stressvolle situaties toe. In sommige gevallen is opname zelfs noodzakelijk. Soms kan een combinatie van behandeling en intensieve coaching een opname voorkomen. Patient dient dan wel gemotiveerd te zijn en al een goede relatie met een behandelaar te hebben.

Het leren omgaan met een eetstoornis is een lastige zaak. De coaching is gericht op alles rondom het eetgedrag en de structuur van de dag van patient. Gezamenlijk met de coach neem je de moeilijke situaties door en maak je gebruik van de in de behandeling geleerde technieken. Daarnaast is er aandacht voor het functionele herstel. Het deelnemen aan sociale situaties en het overwinnen van moeilijke situaties.

De coaching bestaat uit bezoeken, dagelijks e-mail contact en telefonische ondersteuning.

Voor clienten met gewichtsproblemen zonder de diagnose eetstoornis heeft HSS-coaching ook personal coaching. Gezamenlijk met je coach maak je een weekstructuur, waarin aandacht voor lichamelijke ontspanning en inspanning centraal staan. Daarnaast wordt er psycho-educatie geboden over eetgedrag en wordt de client uitgedaagd zijn eigen dieet te gaan opzetten.

Hulp toevoegen?

Met plezier voegen wij hulpverleners toe. Stuur een mail met details naar info@buropuur.nl, zodat wij jouw verbetering kunnen doorvoeren.

Wijzigingen melden?

Help ons deze database actueel te houden. Stuur ons een mail via info@buropuur.nl, zodat wij jouw verbetering kunnen doorvoeren.

Dank

Alleen op deze manier kunnen wij andere hulpvragers zo goed mogelijk van informatie voorzien!