6. Online hulp

6. Online hulp

Selecteer een contactpersoon:

Contactpersoon

Novarum/Arkin
Adres:
Jacob Obrechtstraat 92
Amsterdam
Noord-Holland
1105 AZ
Nederland
E-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon:
020 - 590 47 10
Download gegevens als: vCard

Overige gegevens

Overige gegevens:

BEDonline bij een eetbuistoornis

BEDonline is een toonaangevende behandeling voor het verminderen van eetbuien en ontwikkeld volgens internationale richtlijnen. BEDonline is gebaseerd de bewezen effectieve behandeling Cognitive Behavior Therapy Enhanced (CBT-E) ontwikkeld door Christopher Fairburn. Je hebt een intake en adviesgesprek op een locatie van Novarum, daarna vind de behandeling online én telefonisch plaats. Je leert hier herkennen waarom je eetbuien hebt en hoe je deze kunt voorkomen. Je leert zelf de regie te nemen en houden. Het programma doorloop je op momenten die voor jou goed uit komen en daarnaast heb je wekelijks direct telefonisch contact, met een vaste behandelaar. Zodoende kun je laagdrempelig, online vanuit je eigen omgeving en op de momenten dat het jou uitkomt werken aan jezelf en het overwinnen van je eetbuien, terwijl je ook gebruik kunt maken van de ondersteuning en expertise van een in eetstoornissen gespecialiseerde behandelaar. Aan het einde van de behandeling maak je een behoudplan om een terugval te voorkomen. Wanneer behandeling is afgelopen kun je nog 6 maanden gebruik maken van de internetomgeving. Deze behandeling is in het buitenland bewezen effectief voor overwinnen van eetbuien en wordt nu binnen Novarum onderzocht. Daardoor kun je al snel met de behandeling beginnen. Bekijk hier de brochure.

Voordelen van de internetbehandeling

  • Behandeling volgens de laatste richtlijnen
  • Laagdrempelig
  • Geen wekelijkse reistijd en reiskosten
  • Je kunt informatie en oefeningen terug lezen, ook wanneer de behandeling is afgerond
  • Meer eigen regie / eigen controle / zelfmanagement
  • Online vanuit je eigen omgeving en op het moment dat het jou uitkomt werken aan jezelf en het overwinnen van jouw eetbuien.
  • Kortere wachttijd dan voor een face-to-face behandeling

Voor wie is de internetbehandeling?

De internetbehandeling is voor mensen met een BMI tussen de 19.5 en 40, die last hebben van terugkerende periodes van eetbuien en minimaal 18 jaar oud zijn.

DUUR VAN DE BEHANDELING

12 weken

Heb jij een eetbuistoornis? Novarum biedt hulp

Een eetstoornis verdwijnt zelden uit zichzelf. Maak je je zorgen over je eetgedrag of denk je dat je een eetbuistoornis hebt? Bezoek dan altijd je huisarts. Hij of zij kan beoordelen of het verstandig is om je aan te melden voor behandeling. Je kunt ook altijd vrijblijvend een e-consult aanvragen bij Novarum (www.novarum.nl). Een van onze behandelaren geeft je dan gratis advies zodat je na kunt gaan of de behandeling bij Novarum voor jou een goede optie zou zijn. Als je al een verwijsbrief hebt kun je ook direct online een afspraak maken bij Novarum.

 

 

Hulp toevoegen?

Met plezier voegen wij hulpverleners toe. Stuur een mail met details naar info@buropuur.nl, zodat wij jouw verbetering kunnen doorvoeren.

Wijzigingen melden?

Help ons deze database actueel te houden. Stuur ons een mail via info@buropuur.nl, zodat wij jouw verbetering kunnen doorvoeren.

Dank

Alleen op deze manier kunnen wij andere hulpvragers zo goed mogelijk van informatie voorzien!