6. Online hulp

6. Online hulp

Selecteer een contactpersoon:

Contactpersoon

Minddistrict
E-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon:
020-8202305
Download gegevens als: vCard

Overige gegevens

Overige gegevens:

Inhoud

De module ‘Anorexia Nervosa’ is een module gericht op gedragsverandering en motivatie om beter te worden. De behandeldoelen zijn: het geven van psycho-educatie over de eetstoornis, het vergroten van ziekte-inzicht en het vergroten van motivatie voor behandeling. De module heeft een empathische en heldere toon. Er wordt vooral aandacht gegeven aan de psycho-sociale en fysieke aspecten van de ziekte.

De cliënt wordt in deze module niet actief begeleid bij het aankomen in gewicht. Er is veel aandacht voor het vergroten van het zelfvertrouwen, het verbeteren van het lichaamsbeeld en een toekomst zonder eetstoornis. Cognitieve gedragstherapie wordt ingezet voor het ontwikkelen van een normaal eetpatroon en het uitdagen van denkfouten. Verder zijn oplossingsgerichte therapie en mindfulness ingezet voor het stellen van doelen, het in contact komen met het lichaam en het omgaan met negatieve emoties.
Voor wie?

De module ‘Anorexia Nervosa’ is ontwikkeld voor (jong-)volwassenen met de eetstoornis anorexia. De behandeling kan worden ingezet vanuit de specialistische GGZ, waarbij een behandelaar feedback geeft op de online sessies. De online sessies kunnen worden afgewisseld of deels worden vervangen door face-to-facecontact, videobellen, groepstherapie of telefonisch contact.
Opzet

De module bestaat uit 13 sessies met daarin zowel filmpjes van de online hulverlener als filmpjes van ervaringsdeskundigen. In iedere sessie krijgt de cliënt psycho-educatie, leest de oefeningen van voorbeeldcliënten en gaat zelf aan de slag met één of meerdere oefeningen.

Anorexia: Welkom
Anorexia: Wat is er aan de hand?
Anorexia: Maak de balans op
Anorexia: Waar wil je naar toe?
Anorexia: Gevoelens en anorexia
Anorexia: Normale voeding
Anorexia: De kracht van gedachten
Anorexia: G-schema’s
Anorexia: Lichaamsbeeld
Anorexia: Zelfvertrouwen
Anorexia: Voor jezelf zorgen
Anorexia: Volg je eigen pad
Anorexia: Blik op de toekomst

Dagboeken

Er zijn 2 dagboeken die goed aansluiten bij de module Anorexia Nervosa.
In het ‘Dagboek eten’ kan elk eetmoment geregistreerd worden.
Het ‘Dagboek inspiratiemomenten’ draagt bij aan inspiratie en positiviteit tijdens de behandeling.
Ontwikkelproces

De module is ontwikkeld door Martine Huisman van Minddistrict in samenwerking met Laura Moerland van Emergis. De inhoud van de module is tot stand gekomen door middel van een uitgebreid ontwikkelproces en is gebaseerd op zowel de relevante literatuur als de kennis en ervaring van hulpverleners en cliënten. Minddistrict is eigenaar van de module en de module maakt onderdeel uit van de Minddistrict catalogus.
Geïnteresseerd?

Wilt u meer informatie over deze of één van onze andere modules? Neem dan contact op met Minddistrict door te bellen met 020-8202305 of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Hulp toevoegen?

Met plezier voegen wij hulpverleners toe. Stuur een mail met details naar info@buropuur.nl, zodat wij jouw verbetering kunnen doorvoeren.

Wijzigingen melden?

Help ons deze database actueel te houden. Stuur ons een mail via info@buropuur.nl, zodat wij jouw verbetering kunnen doorvoeren.

Dank

Alleen op deze manier kunnen wij andere hulpvragers zo goed mogelijk van informatie voorzien!